ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van wo 16 aug 2017
Radio uitzending van wo 16 aug 2017

Zoekresultaten

 • Web only  | do 15 jun 2017

  Afschaffen roamingkosten EU: wat betekent het voor jou?

  Goed nieuws voor mensen die hun mobiel veelvuldig gebruiken in het buitenland: Vanaf 15 juni worden de roamingkosten in vrijwel heel Europa afgeschaft. Hiermee komt een eind aan een 10 jaar durend gevecht tussen telecomproviders en de Europese Unie, waarbij u, de burger, aan het langste eind trekt: geen onverwacht torenhoge telefoonrekeningen meer na een bezoekje aan het buitenland. Maar geldt de regeling wel in heel Europa? Kun je nu onbeperkt en eindeloos internetten in het buitenland? EenVandaag beantwoordt vier prangende vragen:

 • Radio  | wo 11 nov 2015

  Oekraïne stemt tegen benodigde wet voor Associatie

  Verbazing vandaag over een stemming in het Oekraïens parlement. Daar werden wetten die homo’s moeten beschermen op de werkvloer weggestemd. Op zich misschien niet zo opmerkelijk, ware het niet dat de wetten een vereiste zijn om visumvrij reizen in de Europese Unie mogelijk te maken. En dat is weer een onderdeel van het associatieverdrag met de EU. Het associatieverdrag waar wij volgend jaar voor naar de stembus mogen in een raadgevend referendum.

 • Radio  | do 26 mrt 2015

  Trending: wat bezielde de copiloot?

  Er wordt onthutst geageerd op het nieuws dat het erop lijkt dat de co-piloot het toestel van Germanwings gisteren met opzet heeft laten neerstorten gisteren. Veel mensen begrijpen niet dat je 150 mensen de dood mee in neemt.