ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van ma 21 aug 2017
Radio uitzending van ma 21 aug 2017

Zedenzaak Robert M.

Zedenzaak Robert M.

Zedenzaak Robert M.

In de Amsterdamse zedenzaak, het grootste misbruikproces ooit in Nederland, staat oud-crechemedewerker Robert M. terecht voor het op grote schaal misbruiken van tientallen zeer jonge kinderen op vijf Amsterdamse kinderdagverblijven en op adressen waar hij oppaste.

Op 21 mei 2012 veroordeelde de rechter Robert M. tot achttien jaar gevangenisstraf plus tbs.

Update 5 april: Het Openbaar Ministerie heeft tegen M. 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist, tegen Van O. 12 jaar cel.

Update maandag 19 maart: deskundigen vertellen in de rechtbank over de gevolgen voor de slachtoffers van het misbruik door Robert M. in de Amsterdamse Zedenzaak. Het jongste slachtoffer was negentien dagen oud.

Vanwege de zeer jonge leeftijd van de misbruikte kinderen zijn deskundigen het niet eens over wat de kinderen nu en op latere leeftijd zullen merken van wat hen is overkomen.

Update dinsdag 13 maart: Tijdens de eerste procesdag wraakte de advocaat van Rovert M. de rechtbank. De wrakingskamer, die nu moet beslissen of er nieuwe rechters moeten komen, wil woensdag een uitspraak doen. En wraken, dat gebeurt steeds vaker, zoals EenVandaag bericht.

EenVandaag-redacteur Daan van de Staaij schrijft over de start van het proces: 'Robert M. claimt het recht op een eerlijk proces. Dat recht heeft hij, dat recht hoort bij een rechtstaat. Maar het zou M. en zijn verdediging sieren als ze de betrokken ouders en hun kinderen datzelfde recht ook gunnen.'

Lees het hele artikel hier.

14-12-2010  | 

Wie is Robert M.?

14-12-2010  | 

Volkswoede