ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van wo 16 aug 2017
Radio uitzending van wo 16 aug 2017

Onrust binnen de PVV

Onrust binnen de PVV

Onrust binnen de PVV

Update 13.10: Hero Brinkman stapt uit de PVV-fractie maar behoudt wel zijn zetel. Kijk hier voor meer informatie.

Update 20 maart, 11.45: Hero Brinkman geeft om 13.00 een persconferentie. Er wordt gespeculeerd op zijn vertrek. EenVandaag houdt u hier op de hoogte. Wat vanavond in de uitzending komt, vindt u hier.

De PVV van Geert Wilders ligt al jaren onder het vergrootglas en dat is, sinds de partij gedoogsteun verleent aan het kabinet-Rutte, niet minder geworden.

De Tweede Kamerleden van de PVV komen vaak in het nieuws. James Sharpe moest in 2010 het veld ruimen toen bleek dat hij leiding gaf aan het Hongaarse telecombedrijf Digitania, dat in 2008 een recordboete werd opgelegd wegens misleiding van klanten. In diezelfde periode kwam de positie van Eric Lucassen ter discussie te staan. Zijn voormalige buren meldden in Haarlem aangiften te hebben gedaan wegens bedreigingen en intimidatie van het Kamerlid.

De laatste episode rondom de onrust binnen de partij is de uitgelekte brief van Hero Brinkman, waarin hij zich verzet tegen het meldpunt voor Oost-Europeanen. In dit dossier vindt u alle reportages over de problemen binnen de PVV.